MinnaKarkkola

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 1 min 41 s sitten

10 kansalaisen merkittävää tekoa: Pystyisitkö johonkin näistä ilmaston hyväksi?

15 min 43 s ago

Lentomatkustaminen. Lihansyönti. Ylimääräinen asumistila. Siinä muutamia suomalaisten ilmastokuormaa merkittävimmin kerryttäviä elämänvalintoja, joiden harkitsemiseen kehotetaan muun muassa Sitran alkuvuoden ekotekokampanjassa. Myös konmaritus voi olla ekoteko.

Uusi vaatimus susipolitiikan muuttamisesta: ”Kanta on räjähtänyt käsiin joka puolella Suomea”

54 min 14 s ago

Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen ja Mikko Kärnä haluavat saada petoeläinkannat lainmuutoksella kuriin Suomessa.  

–Susikanta on räjähtänyt käsiin joka puolella Suomea, ja uusia havaintoja tulee ihmisiltä koko ajan, he toteavat tiedotteessaan.

Kurvisen ja Kärnän mukaan ihmisten turvallisuuden tunne on nyt kärsinyt suuresti.

Lakialoite: Seksi lapsen kanssa on aina raiskaus – ”Yksi yhteiskuntamme perusarvoista”

1 tunti 10 min ago

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on jättänyt eduskunnan käsiteltäväksi lakialoitteen, joka tekisi seksistä lapsen kanssa aina raiskauksen.

Hän muistuttaa viime marraskuussa uutisoidusta Turun hovioikeuden tuomiosta, jonka mukaan 10-vuotiaan lapsen kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä ollut mies vapautettiin raiskaussyytteestä. Tuomioistuin totesi, ettei ollut riittävästi näytetty toteen, että lapsi olisi ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä vasten tahtoaan.

Valiokunta: Maakuntauudistus ei synnytä uutta hallinnon tasoa

1 tunti 31 min ago

Eduskunnan hallintovaliokunta arvioi, ettei maakuntauudistuksessa synny uutta hallinnon tasoa Suomeen. Valiokunta otti asiaan kantaa lausunnossaan perjantaina.

–Uudistuksen yhteydessä nykyiset sairaanhoitopiirit, aluehallintovirastot, ely-keskukset ja maakuntien liitot lakkaavat, joten uutta hallinnon tasoa ei synny. Maamme hallinto rakentuu myös vastaisuudessa kolmitasoisuuteen, valtion keskushallinto, maakunnallinen aluehallinto ja kunnallinen paikallishallinto, lausunnossa todetaan.

Kimi Räikkönen onnistui – Valtteri Bottas tyri

2 tuntia 26 s ago

Formulakauden avaavan Australian F1-kisan aika-ajo oli suomalaisittain kaksijakoinen. Kimi Räikkönen ajoi hienosti toiseen ruutuun, mutta Valtteri Bottas romutti Mercedes-autonsa ja jäi kymmenenneksi.

Yksi oli aika-ajoissa kuitenkin ylitse muiden. Paalulle ajanut Lewis Hamilton päihitti toiseen ruutuun päätyneen Räikkösen peräti 0,664 sekunnilla.

Aku Louhimieheltä tunteikas puhe Jussi-gaalassa: ”Ymmärrän, että olen aiheuttanut ahdistusta ja loukannut”

2 tuntia 2 min ago

Elokuvaohjaaja Aku Louhimies piti avoimen puheen elokuva-alan Jussi-gaalassa noutaessaan yleisön suosikki –palkinnon elokuvastaan Tuntematon sotilas. Louhimies pyysi anteeksi käytöstään.

Louhimiehen toiminnasta nousi viikolla kohu eturivin näyttelijöiden syytettyä häntä Ylen jutussa julmuuksista kuvauksissa

Kansanedustaja Carles Puigdemontin etsintäkuulutuksesta: ”Toivottavasti Suomi ei reagoi tähän, pyyntö on kyseenalainen”

2 tuntia 37 min ago

Espanja on etsintäkuuluttanut kansainvälisesti Suomessa parhaillaan vierailevan Katalonian entisen johtajan Carles Puigdemontin.  

Huuhkajat jatkaa tappioitta – Putki jo seitsemän ottelun mittainen

11 tuntia 44 min ago

Suomen jalkapallomaajoukkuetta Huuhkajia on turha parjata enää toistuvista tappioista. Perjantaina Turkin Belekissä Huuhkajat pelasi jo seitsemännen perättäisen tappiottoman ottelunsa, kun harjoituspeli Makedoniaa vastaan päättyi 0-0.

Tasapeli Makedoniaa vastaan ei kuulosta tietystikään uroteolta. Makedonia on pieni maa ja pelaa Euroopan heikoimmalla tasolla D-liigassa. Suomi on tasoa ylempänä C-liigassa.

JYP ja KalPa tasoittivat voitot – HIFK-pelaaja kuvaili rooliaan ”puuhasteluksi”

23.3.2018 23:57

JYP väänsi perjantaina Helsingissä 2-1 -voiton HIFK:sta ja tasoitti puolivälieräsarjan 1-1:een. Ottelun sankariksi nousi voittomaalin jatkoerän alussa viimeistellyt runkosarjan pistetykki Antti Suomela.

- Viimeiseen erään lähdettiin parantamaan kärsivällisyyttä kiekon kanssa ja lopetettiin turha roiskiminen. Ei luovutti kiekosta liian helposti ja saatiin paljon hyökkäyksiä ja laukauksia aikaan, Suomela kommentoi.

Voittomaalin yhteydessä HIFK:lle tapahtui merkkausvirhe.

Lentovero myös Suomeen? – T&T: Eduskunnasta yllättävää tukea

23.3.2018 18:10

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsenistä yllättävän moni suhtautuu myönteisesti Ruotsin-mallin mukaiseen lentoveroon, Tekniikka&Talous kertoo.

Ruotsi ottaa huhtikuun alusta käyttöön erityisen lentoveron. Sen suuruus on kuusi euroa Euroopan lennoilla, ja pidemmillä lennoilla joko 25 tai 40 euroa.

Kunnan luottokortti viuhui Alkossa – Avautuminen päättäjien viinaksista johtamassa lautakunnan erottamiseen pikkukunnassa?

23.3.2018 17:15

Kemiönsaarelainen kunnanvaltuutettu Janne Salonen (sit.) joutui hankaluuksiin kerrottuaan blogissaan päättäjien alkoholikestityksestä. Saaristokunnan tilintarkastuslautakunta, jonka varapuheenjohtaja Salonen on ollut, saatetaan nyt erottaa, jotta lautakunta pääsee Salosesta eroon.

Poliisi ampui asemiehen Ranskassa – ainakin kaksi kuoli panttivankitilanteessa

23.3.2018 16:09

Poliisi on surmannut ranskalaiskaupungissa panttivankeja pitäneen asemiehen, kertovat France 24 ja BBC.

Raskaasti aseistautunut mies otti panttivankeja Trèbes'n kaupungissa. Hänen on vahvistettu surmanneen kaksi ihmistä tapahtumien yhteydessä, minkä lisäksi läheisessä Carcassonnen kaupungissa ammuttiin poliisia.

Asemies ampui poliisia Ranskassa – kaksi kuoli panttivankitilanteessa

23.3.2018 15:08

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut aseellisessa hyökkäyksessä Ranskassa Carcassonnen turistikaupungin lähettyvillä, viranomaiset vahvistavat France 24 -kanavan mukaan. Vahvistettu tieto kuolonuhreista on peräisin Ranskan sisäministeriöstä.

Eduskuntaa nauratti: Täysi sali nuoria äänesti tasan joukkoliikenteestä

23.3.2018 13:13

Eduskunnassa on käyty nuorten parlamentin suullinen kyselytunti, jonka aikana nuoret saivat esittää ministereille kysymyksiä samaan tapaan kuin kansanedustajat omalla kyselytunnillaan.

Istunnossa myös äänestetään puhemiehen valitsemista kysymyksistä. Tänä vuonna istuntopäivään osallistuu 146 yläkoulua.

Kyselytunnilla nousi esiin kysymys joukkoliikenteen maksuttomuudesta, joka on aika ajoin noussut esille yhteiskunnallisessa keskustelussa. Kysyjä halusi tietää, voidaanko joukkoliikenne muuttaa maksuttomaksi ainakin pääkaupunkiseudulla ja ainakin lapsille.

Kelan lehti: Hyvinvointivaltio ottaa jo enemmän osumaa kuin ymmärrämme – siksi Hjallis Harkimo avautuu nyt rakentamisesta

23.3.2018 12:51

Suomessa arvioidaan virheellisesti, että niin sanotut megatrendit eivät ainakaan vielä vaikuttaisi Suomeen voimakkaasti. Näin sanoo Kelan Sosiaalivakuutus-lehdessä Sitran strategiajohtaja Paula Laine, joka seuraa työkseen maailman suuria murroksia.

Kansanedustajan kysymys veti ministerinkin vakavaksi: Ruotsi maksaa jo korvauksia – Suomi pakkosteriloi edelleen

23.3.2018 12:00

Vihreiden ja vasemmistoliiton riveistä vaaditaan muutosta translakiin, johon Suomessa yhä kuuluu pakkosterilisaatio. Ministeri Saarikko (kesk.) kuitenkin lyttäsi vaatimuksen.

Perhe ja peruspalveluministeri Saarikko totesi, ettei voi henkilökohtaisesti kiistää Jani Toivolan (vihr.) ja Silvia Modigin (vas.) huomioita, mutta translaki ei ole nykyisen hallituksen työlistalla.

Ministeri kiemurteli Fortum-löylytyksessä – ”Hävytöntä, valtion omistama yhtiö pimittää verotuloja”

23.3.2018 10:23

Oppositio läksytti elinkeinoministeri Mika Lintilää (kesk.) eduskunnassa valtion enemmistöomistaman Fortumin verosuunnittelusta. Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Lintilä joutui kiemurtelemaan ja toisteli, että kyseessä on yleinen käytäntö.

Ministeri kiisti aggressiivisen verosuunnittelun.

Näkökulma: Pakko onnistua yhtä hyvin kuin Esko Aho

23.3.2018 08:38

Tapasin maanantaina kenraalimajuri evp. Lauri Purasen. Hänellä on Suomen ilmavoimien tulevaisuuden – ja koko maanpuolustuksen – kannalta huomattavan suuri rooli.

Entinen Ilmavoimien komentaja toimii puolustusministeriössä ohjelmajohtajana vetämässä tarjouskilpailua, jossa F/A-18-Horneteille etsitään korvaajia, joista ainakin osa lentänee Suomen taivaalla vielä vuonna 2060.

Kauppasodan uhka yltyy: Kiina vastasi Trumpille heti – EU välttyi toistaiseksi

23.3.2018 08:11

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut keskeyttävänsä terästullien toimeenpanon EU:n osalta. Sen sijaan Kiinalle rapsahti rangaistustulleja, joihin tuli ensimmäinen vastaus jo aamuyöllä.

Tulleilta välttyvät toistaiseksi EU, Argentiina, Australia, Brasilia, Etelä-Korea ja jo aiemmin vapautetut Meksiko ja Kanada. Trump tekee toukokuun alussa päätöksen siitä, jääkö tullipäätös pysyväksi.

EU tiukkana: Venäjä todennäköisesti myrkkyiskun takana – Juha Sipilä: Britannialta 2 vakavaa väitettä

23.3.2018 07:51

Venäjä ei välttämättä säästy sanktioilta kaksoisagentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären murhayrityksestä. EU:n jäsenvaltioiden johtajat keskustelivat illalla Brysselissä myrkkyiskusta.

Britannian pääministeri Theresa May puhui asiasta kolmin Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ja Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa.

Myös Pohjoismaiden ja balttien kuuden maan ryhmä sai informaatiota Maylta tapahtumista ja niiden tutkimusten etenemisestä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat