MinnaKarkkola

Sotkamossa kuultiin "jäätävä" puhe, muttei Sipilän suusta

  • Sotkamon puoluekokouksessa valittu uusi puoluejohto piti heti tiedotustilaisuuden lauantai-iltana.
    Sotkamon puoluekokouksessa valittu uusi puoluejohto piti heti tiedotustilaisuuden lauantai-iltana.

Keskustalaiset eivät kokoontuneet sote-puoluekokoukseen viikonloppuna, sanoi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) lauantai-iltana tultuaan valituksi uudelleen puolueensa johtoon Sotkamossa. Väite näytti pitävän paikkansa. Enemmän keskustalaisia puhuttivat henkilövalinnat.

Mediassa maalattiin sekä keskustan että kokoomuksen puoluekokousten ylle soten varjoa, mutta ainakin keskustalaisten joukossa sote-jupina jäi vaimeaksi. Tilanne saattoi olla toinen kokoomuksen puoluekokouksessa Turussa, missä joka viides puoluekokousedustaja ilmoitti vastustavansa uudistusta.

Keskustaväki sen sijaan näyttää olevan varsin yhtä mieltä siitä, että uudistus tarvitaan ja kapula rattaissa on nyt kokoomus. Vapaavuori-viha kuuluikin puheissa, eikä harmiaan peitellyt puheenjohtajakaan, joka kutsui sotea vastaan noussutta Helsingin pormestaria häiriötekijäksi ja sanoi keskustan irti vapaavuorelaisesta politiikasta.

Jo etukäteen oli selvää, että Sipilä valitaan jatkokaudelle, sillä hänelle ei ilmaantunut uskottavaa haastajaa. Media ei jaksanut innostua Sotkamon muista henkilövalinnoista ja uskoi kokouspuheiden pyörivän soten ympärillä. Keskustalaisille tärkeintä oli kuitenkin se, millainen joukko heitä valitaan johtamaan.

Sipilä näytti onnistuvan valamaan uskoa puolueväkeen vain kohtalaisesti. Hän järjesti linjapuheessaan varsinaisen show’n ja kärräsi lavalle itse nikkaroimansa luottamuksen apilan sekä otti vastaan postia paikalle lennähtäneeltä dronelta samalla, kun puhui tulevaisuudesta ja teknologisesta kehityksestä. Sipilä kirvoitti yleisöstä parit isohkot aplodit, mutta mistään Sotkamon Sipilä-hurmoksesta ei voi puhua.

Insinööripomo ja hänen linjansa ei täysin vakuuta kaikkia keskustalaisia ja esimerkiksi vanhempi kaarti vierastaa tyyliä, jonka ulkopuolelle he kokevat jäävänsä. Entiset ministerit Liisa Hyssälä ja Mauri Pekkarinen ihmettelivät Uuden Suomen haastattelussa, miksi Sipilä ei halua käyttää heidän sukupolvensa asiantuntemusta puoluetyössä. Aiemmin sosiaali- ja terveysministerinä toimineen Hyssälän mukaan häneltä ei ole kysytty esimerkiksi sote-uudistuksesta yhtään mitään.

Hallituksen toteuttamat leikkaukset ovat osuneet myös keskustalaisiin, eikä kaikilta ole riittänyt niille ymmärrystä. Jotkut ovat kokeneet alkiolaisen perinteen hautautuneen Suomi kuntoon -talkoisiin, johon kaikkien ei ole tarvinnut osallistua. Sipilä muistikin mainita Santeri Alkion linjapuheessaan.

Itsekritiikki jäi kuitenkin puuttumaan, kuten keskustan entinen puoluesihteeri Pekka Perttula huomautti Iltalehden haastattelussa. Kenties keskustalaiset olisivat kaivanneet esille enemmän nöyrää Sipilää, joka olisi hallitusten saavutusten sijaan tunnustanut keskustalaisen linjan hämärtyneen Suomen saneeraustöissä.

Tunnelma Sotkamossa oli kuitenkin leppoinen ja Sipilän tuki kiistaton: Hän sai yli 99 prosenttia äänistä puheenjohtajavaalissa.

Sen sijaan muut valinnat puoluejohtoon puhuttivat. Varapuheenjohtajistoon nousi uusi nimi, joka ei miellyttänyt kaikkia, vaikka hän saikin toiseksi eniten ääniä. Hannakaisa Heikkinen muistetaan viime syksyn sote-purkauksesta, joka oli joidenkin keskustalaisten mielestä tarpeeton. Heikkinen avautui kokoomuksesta, joka neuvotteli hänen makuunsa liikaa terveysjättien ehdoilla.

Heikkinen on sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja ja hänen tiedetään pitävän siellä tiukkaa jöötä. Valiokunta käsittelee parhaillaan sote-uudistusta. Heikkinen totesikin heti keskustajohdon tiedotustilaisuudessa, ettei ole mikään salaisuus, että pöydän eri puolilla on erilaisia aikataulutavoitteita, ja hänen velvollisuutensa on pitää kiinni hallituksen tavoitteesta. Osa keskustalaisista pelkää, että Heikkisen äänenpainot tiukkenevat entisestään, kun hän saa lisää valtaa, mikä voisi olla puolueelle haitaksi.

Sote-uudistusta ja alkoholilain kokonaisuudistusta epäonnisestikin vetänyt Juha Rehula säilytti varapuheenjohtajistossa paikkansa vain 26 äänellä, kun Antti Kurvinen putosi täpärästi ulos.

Myös puoluesihteerivaali herätti intohimoja. Ministeriavustajana työskennellyt Riikka Pirkkalainen, 38, voitti lopulta ylivoimaisesti, vaikka etukäteen hänen povattiin olevan varsin tasaväkinen Keski-Pohjanmaan Keskustan toiminnanjohtajan Jirka Hakalan, 31, kanssa. Kisa ratkesikin luultavasti viimeisiin puheisiin, jotka kaksikko piti puoluekokouksessa juuri ennen vaalia. Pirkkalainen pesi puheellaan Hakalan totaalisesti. Myös pääministeri Sipilä kuvaili puhetta ”jäätäväksi”.

Keskustassa on nyt akkavalta, kuten paikkansa varapuheenjohtajana äänikuningattarena uusinut Katri Kulmuni asian lauantaina ilmaisi. Puolue kaipaa uutta vauhtia mielipidemittausten madonlukujen jälkeen. Puheenjohtaja Sipilä totesi moneen kertaan, että hänelle ei kelpaa mikään muu kuin vaalivoitto seuraavista vaaleista. Samalla hän ilmoittautui pääministerikisaan Antti Rinteen (sd.) ja Petteri Orpon (kok.) rinnalle. Uusi puoluesihteeri piti vaalivoittotavoitetta realistisena.

Tällaisilla puheilla on vielä pieni kaikupohja, mutta eduskuntavaaleihin on 10 kuukautta aikaa. Keskusta sai Sotkamosta kiistatta uutta puhtia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Puheenjohtaja Sipilä totesi moneen kertaan, että hänelle ei kelpaa mikään muu kuin vaalivoitto seuraavista vaaleista. Samalla hän ilmoittautui pääministerikisaan Antti Rinteen (sd.) ja Petteri Orpon (kok.) rinnalle."

Tämä on tulkittavissa siten, että Sipilä tulee luopumaan Kepun puheenjohtajuudesta seuraavien eduskuntavaalien jälkeen Kepun saatua rökäletappion näissä vaaleissa.

Sipilän ryhdikkyys on tavallaan ihailtavaa. Hän haluaa kaatua saappaat jalassa eikä pakene paikaltaan ennen vaaleja.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Niin, Sipilä toteuttaa maassa hirvittävän yksityistämistempun ja pakenee sen seurauksia jonnekin. Ulkomaillehan ne suomalaiset poliitikot mieluimmin siirtyvät.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sipilä ei ole vielä kuitenkaan heittänyt kirvestään kaivoon, vaan jatkaa bolsevistisen välinpitämättömyyden siivittämänä kohti poliittisen uransa loppua kohden.

Entisenä Suomen pääministerinä hän tulee sitten olemaan kysytty hallitusammattilainen vaikkapa yksityisten sairaanhoitoyrityksien hallituksiin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Niin se taitaa olla, ettei Sipilän itsekehu ja uho lisääkään hänen kannatustaan, ei edes omien joukossa. Jotenkin minulle jäi vaikutelma, että Sipilä on suomalainen Trump. Halu määrätä muita on paljon suurempi kuin siihen tarvittava tieto ja varsinkin taito.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kansa rakastaa vahvoja johtajia. Hyvänä esimerkkinä tästä on Kekkonen. Hänen mukaan nimettiin teitä, kuva painettiin suurimpaan mahdolliseen seteliin, hänellä oli oma kansallispuisto, instituutti ja osallistuin vuonna 1975 UKK-kisoihin (koulujen väliset kisat) joissa katsomorakenteissa oli suuri mustavalkoinen Urhon kuva. Hän oli legendaarinen viinan juoja joka ei tullut krapulaan, kovaakin kovempi naistemies, hän oli kovin hiihtäjä jonka perässä oli letka "p...seennuolijioita" ja Kekkonen sai luonnollisesti eniten kaloja. Yli 70v. täysin jo dementoituneella Presidentillä oli todistetusti 40 vuotiaan kunto. Kaikki upposi kuin häkä kansaan.

Juhalla on vielä matkaa näihin saavutuksiin:) Mainitsemasi Trump voi saavuttaa UKK:n aseman.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Joo, Kekkonen valittiin presidentiksi poikkeuslailla, painatti kuvansa Suomen suurimpaan seteliin ja kaiken kukkuraksi hurahti taidemaalariksi.
Tälläsiin saavtuksiin ei Siplilä pysty.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #19

Kekkosen työt, esimerkiksi "Niin on, jos siltä näyttää", olivat kyllä mainioita oivalluksia. Sitähän en varmuudella tiedä, kuka oli ideoija, mutta sopisi hyvin Kekkoseksi. Vaikutti kuin UKK olisi ollut yhtä hyvä taiteilija kuin ulkopoliitikko. Niin, Kekkonenhan oli myös urheilussa suomenmestari, mitaleilla ainakin. Siis Maon veroinen, paitsi, että UKK oli sitä todellisuudessa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Some synnyttää ajatuksia ja muokkaa ajatuksia(ni), mutta Sotesta en ymmärrä juuri mitään. En yksinkertaisesti jaksa ajatella sitä loputonta jahkailua(epäröintiä), rasittavaa "eteen ja taakse vie" touhua.

Mutta vielä Trumpin ja Sipilän pienehköstä samantyyppisyydestä. Trump ja G7 kokous sen taas näytti, hän uskaltaa sanoa maailman maille mitä mieleen tulee, suoranaisesti uhkaillenkin. Sipilä on sentään vähän vaatimattomampi, jättää Putinin ja Trumpin jostain syystä "omaan arvoonsa" ja tyytyy laukomaan melkein mitä sylki suuhun tuo Kokoomusta ja SDP:tä kohti.

Sotkamon puoluekokous tuon tykityksen toteen osoitti. Tämä on ehkä vähän kärjistetty mielipide, mutta tähän suuntaan tie näyttäisi kulkevan. Trump kotona ja maailmalla, Sipilä vain oman maan kamaralla. Molemmat vahvoja omalla tavallaan, ainakin vielä tänään.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Ilkka, oleellista Sotesta on ymmärtää vain, että kyseessä on kaikkien aikojen yksityistämishanke. Halu tehdä voittoja ihmisten sairauksilla ja veronmaksajien rahoilla. Samalla puhalletaan kunnilta (kansalta?) valta ja omaisuus.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #22

Tämä selvensi ajattelumaailmaani, kiitos siitä. En epäile etteikö näin olisi sikäli jos tämä Sote tulee toteutumaan ahneitten ahmojen ahmiessa veronmaksajien viime "pennitkin". Olihan Suomessa se pankkikriisi aikanaan, uskomaton tapaus sekin. Mutta tänään siis Sote, uskon itseäni viisaampia tässä asiassa. Totuus vastaan valhe, niinhän se aina kulkee...

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Siis ei varmasti saanut puolue nostetta tästä kokouksesta. Gallupeissa saattaa niin käydä mutta maaseudun väki vakuuttui täydellisestä ryöstöstä. Heidän perintönsä on hukattu tähän Sipilä-hömppään jota oli lavalla sen vaahtosuusta tulleen itsekehun lisäksi.

Risto Koivula

Pekkarinen aikanaan lähti lakkauttamaan tiedettä "innovaatiojärjetelmän" "hyväksi", ja on kai siinä pitkälle "onnistunutkin"...

https://www.tiede.fi/comment/1037770

" TIEDEYLIOPISTOJEN TEHTÄVÄ: TIEDE VAI INNOVAATIOT? (2006)

Hallitus ja muut päättävät piirit ovat julistaneet Suomessa ´tieteen´ kirosanaksi. Tiedejärjestel- män sijasta hallitus julistaa rakentavansa maahan ”maailman parasta innovaatiojärjestelmää” tiedeyliopistojen perustalle.

Ennen kuin puhutaan mistään määräraha-, opintososiaalisista ja sivistyksellisen tasa-arvon kysymyksistä koulutus- ja tiedepolitiikassa, kaikkien kansalaisten oikeudesta paikkansa pitä- vään tietoon jne., on selvitettävä tämän kyseisen peruslinjanvedon mielekkyys, ja sen onnistu- misen mahdollisuudet ilman asianmukaisesti järjestyttyä valtion ylläpitämää julkista ja toiminta- kykyistä tiedejärjestelmää.Kenenkään ei nimittäin kannata satsata uppoavaan laivaan esimer- kiksi elämänuraa valitessaan, on sen kyytiin pääsy kuinka ”tasa-arvoista” hyvänsä tai erilaiset ”edut” vaikka suorastaan houkuttelevia.

Vaikka tiede on yhä keskeisempi tuotantovoima innovaatioiden, hieman yksinkertaistaen kau- pallisesti menestyvien tuotteiden kehittämiseksi, niin se ei suinkaan ole ainoa tällainen tekijä, vaan tieteen merkitys innovaatioiden tuottamisessa vaihtelee (varsin tavallisesta) 0 %:sta tuonne 90 %:in tuotetyypistä riippuen korkeimpien prosenttien koskiessa välittömästi tiedettä itseään palvelevia tutkimusvälineitä.Uusi mieluiten siis itse tuotettu muita paremmin paikkansa pitävä tieteellinen perustutkimustieto on ainoa innovaatiotoiminnan ”komponentti”, mitä nimen- omaan tiedeyliopistot voivat innovaatioprosessiin tarjota. Innovaatiot eivät ole tieteen ainoa tarkoitus.

Muita perustärkeitä innovaatioita tuottavia ilmiöitä ovat taide, esimerkiksi muotoilu ja innovaa- tioita hyödyntävät kulttuurihyödykkeet, markkinoiden kautta välittyvät haasteet ja tuotannollinen kokemus, joka ei ole kaikin puolin tieteellisesti ennakoitavissa.

Noista innovaatiotoiminnan muista puolista (meidän) ”homenokkaisten” perustutkijoiden asian- tuntemus on varmaan muuta yhteiskuntaa keskimääräistä huonompi eikä suinkaan parempi...

Jos tiedeyliopisto ei tee kunnollista perustutkimusta, sillä ei ole innovatioprosessiin MITÄÄN TODELLISTA ANNETTAVAA eikä se opi erottamaan muidenkaan tuottaman tiedon joukosta oikeaa väärästä. Sama koskee "Suomen Akatemiaa",ja sen mallin mukaan Suomen ehdotuk- sesta pystyyn ajettua EU:n ”European Research Coucilia”, jonka johtoon valittiin HY:n varareh- torina oikean ja väärän tutkimuksen erottamisessa toisistaan pahasti epäonnistunut biokemian professori Marja Makarow 5., höyrähtänyt ämmä, joka uskoo "ajatuksia luettavan Keeneistä neuroneissa": Kansan ääni on aikaisemmin käsitellyt mm. HY:n ”peilisolututkimuksia”. 7.

Peruskäsitteitä: mitä ovat tiede ja innovaatio ?

Taatusti asiantunteva ”Sovjetskaja Entsiklopedija” määrittelee tieteen seuraavasti, 1:

" Tiede, inhimillisen toiminnan alue,jonka funktiona on objektiivisten tietojen tuottaminen ja teo- reettinen systematisoiminen todellisuudesta;yksi yhteiskunnallisen tajunnan muodoista; histo- riallisessa kehityksessä tiede muuttuu yhteiskunnan tuotantovoimaksi ja mitä tärkeimmäksi yhteiskunnalliseksi instituutioksi.Käsite tiede sulkee piiriinsä sekä uuden tiedon aikaansaami- sen että tämän toiminnan tuloksen,kullakin hetkellä kootuksi tulleiden tieteellisten tietojen sum- man, joka kokonaisuuden ominaisuudessa käsittää (kulloisenkin) tieteellisen maailmankuvan. Termiä ´tiede´ käytetään myös merkitsemään eri tieteenaloja."

" Tieteen(alan) välittömät päämäärät ovat (sellaisten) todellisuuden ilmiöiden kuvaaminen, selittäminen ja ennustaminen, jotka muodostavat sen tutkimuskohteen sen löytämien lakien pohjalta, eli laajassa mielessä (se on) todellisuuden teoreettinen heijastaminen. "

” Ollen yhteydessä maailman käytännölliseen omaksumiseen tiede on tiedon tuotantona laa- tuaan aivan erityinen toiminnan muoto,joka olemuksellisesti eroaa toiminnasta materiaalisessa tuotannossa, kuten myös muista erityisesti henkisistä toiminnan muodoista. "

” Kun materiaalisessa tuotannossa tietoja vain käytetään ideaalisen työkalun ominaisuudessa, niin tieteessä niiden aikaansaaminen on pääasiallinen ja välitön päämäärä... "

" Erotukseksi toiminnan muodoista, joiden tulos on pääasiassa ennalta tiedossa, toimintaa nimitetään aiheellisesti tieteelliseksi vain siinä määrin kuin se johtaa uuden tiedon keksimiseen, ts. tieteellisen (perustutkimus)toiminnan tulos on periaateessa ennalta tuntematon. Juuri tästä syystä tiede ilmenee voimana, joka "kumouksellistaa" muut toiminnan lajit. "

Innovaation Wikipedia määrittelee seuraavasti,2:

” Innovaatio eli uudennus on jokin uutuus, tavallisimmin jokin uutuustuote, esimerkiksi teollinen tai tekninen keksintö. Innovaatio voidaan ymmärtää ideana, käytäntönä tai esineenä, jota yksilöt pitävät uutena. Innovaatiot jakautuvat karkeasti kahteen luokkaan. On mullistavia innovaatioita ja vähittäisin muutoksin syntyviä innovaatioita. ”

” Innovaatiotoiminta sekoitetaan joskus virheellisesti tutkimustoimintaan. Pelkkä tutkimustulos ei kuitenkaan ole innovaatio ellei sitä pystytä kaupallisesti hyödyntämään. Hieman yksinker- taistaen voidaankin sanoa, että tutkimusprosessi muuttaa rahaa tiedoksi, ja että innovaatio- prosessi muuttaa tietoa rahaksi. Esimerkiksi Tekes (Teknologian ja innovaatioiden kehittämis- keskus) on määritellyt innovaation seuraavasti: "Innovaatio tarkoittaa kaupallisesti tai yhteiskunnallisesti uudella tavalla hyödynnettyä tietoa ja osaamista."

Innovaatiotieto on siis bisnestietona salaista ja suojattua, esimerkiksi patentoitua, kun taas tieteellinen tieto ei määritelmällisesti voi olla kumpaakaan. Mitä innovaatioyliopisto sitten firmoille antaakin (kaikesta huolimatta...), niin muille yhteiskunnan tahoille se ei anna mitään, paitsi korkeintaan niiden firmojen välityksellä.

Tiedettä tarvitsevat kuitenkin muutkin tahot: tavalliset kansalaiset, kansalaisjärjestöt, poliittiset päättäjät, oikeuselimet, muutkin yritykset kuin innovaatioyliopiston bisneskumppanit. Väärään valetieteelliseen valetietoon hyytyy vähitellen kaikki Vrsinkin valtion toiminta (sekin tietysti voi ollakin joidenkuiden tarkoitus).

Onko Mauri Pekkarinen lakkauttamassa tiedettä?

Tampereen teknillisen yliopiston lehti TTY&Co viime vuodelta haastatteli ohi asian menevällä otsikolla "Lisää yrittäjyyskasvatusta koulutusohjelmiin" jo silloisenkin Kepu-sosdem-hallituksen kuten nykyisenkin kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarista, jonka linajukset edustavat kaikkien europuolueiden linjauksia:

TTY&Co: " Suomalainen innovaatiojärjestelmä on toiminut hyvin.Maailman muuttuessa on kat- sottava kuitenkin, millaisiin uudistuksiin on tarvetta. Ensinnäkin on tukittava innovaatioketjun vuodot. Innovaatiojärjestelmämme kyllä tuottaa runsaasti uutta tietoa ja innovaatioita, mutta patenteista, uudesta tiedosta ja innovaatioista ei synny riittävästi tuotteita ja kasvavia, jopa kansainvälisiä yrityksiä, sanoo kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen. "

Ei sanaakaan TIEDEjärjestelmästä,vain "innovaatiojärjestelmästä" eli tuotekehitysjärjestelmäs- tä, ELI yhdenlaisesta SUUNNITTELUjärjestelmästä. Teknillisten korkeakoulujen nimenvaihto ja "tunnustautuminen" tiedeyliopistoiksi olivat siis huijausta. Jos Pekkarisen linjanveto pitää, ja sillä on kannatusta ko. yhteisöissä, niin TK, TTY ja LTY olisi muutettava virallisestikin ammatti-korkeakouluiksi. Ne eivät pysty omin keinoin erottamaan oikeaa tietoa väärästä, mikä onkin nähty viime vuosien aikana.

Tarvitttaisiin KOKONAAN UUSI teknillisen alan todellinen yliopisto, joka erotettaisiin "innovaa- tiojärjestelmästä" katsomaan sen munausten perään, ja kansainväliseen yhteistyöhön oikeiden tieteentekijöiden eikä sellaisten huijareiden ja disinformaattoreiden kuin M(assachusetts)I(nstitute of)T(echonologyn):n kanssa! 7.

Tiede(yliopisto)järjestelmän vaihtaminen "innovaatiojärjestelmään" on vastaavantasoinen yh- teiskunnallinen muutos, kuin olisi oikeusjärjestelmän korvaavinen pelkällä poliisijärjestelmällä ja siihen liittyen mm. Eduskunnan ja tuomioistuimien ja muun sellaisen "turhan" lakkauttaminen...

Ja innovaatioiden todelliseen syntymiseen tuo Pekkarisen muutos vaikuttasi samoin kuin tuo jälkimmäinen "reformi" järjestykseen: hölynpölytieteen pohjalta ei synny innovaatioita, eikä tyhjän viranomaisterrorin pohjalta "järjestystä"!

Perustutkimukselle vaatimus tulosten välittömästä liiketaloudellisesta sovellettavuudesta on asiaankuulumaton myllynkivi, jota yksikään suuriin teknisiin keksintöihin johtanut yksittäinen yhden tieteenalan tutkimustulos ei ole varmaan koskaan sen julkistamishetkellä täyttänyt. Li- säksi jos tutkimusta halutaan jarruttaa esimerkiksi ylipiston johtoon Pekkarisen mallin mukaan tulevien tieteellisesti asiantuntemattomien yritysten edustajien taholta pelossa, että se hyödyt- tää kilpailijoita tai vaikka aatteellispoliittista syistä, niin jakamalla tutkimusprojekti riittävän pieniin pätkiin löytyy varmasti sellaisia pätkiä, joista ei varmasti erillisinä tule bisnestä, ja nuo lakkauttamalla voidaan torpata koko projekti.

TTY&Co: " Pekkarisen mukaan toinen tärkeä kehittämiskohde on innovaatiojärjestelmän muuttaminen tarjontalähtöisestä kysyntälähtöiseksi tiivistämällä entisestään elinkeinoelämän ja tiedeyhteisön välisiä suhteita. ... "

Se, mitä Pekkarinen tiedeyliopistoilta vaatii, on liike-elämän valmiiden ideoiden toteuttaminen (vaikka kaikki sellaiset markkinoilla tiedostetut ideat on varmaan toteutettu, joiden toteuttamisella tieteellinen perusta on olemassa.

Sitaatti osoittaa, että Pekkarinen ei ymmärrä tieteestä eikä tieteelle perustuvista innovaatioista mitään. Tiedesysteemi EI VOI OLLA KYSYNTÄLÄHTÖINEN kuten tuotekehitysjärjestelmä. Noiden on oltava vuorovaikutuksessa, EIVÄTKÄ ne voi olla keinotekoisesti "yksi ja sama järjetelmä". Pekkarinen sekoittaa tieteen tutkimusinsinöörin toimintaan, joka on yhdentyyppistä suunnittelu. 3. Minä tiedän. Olen toiminut molemmissa tehtävissä.

Lakkauttaessaan aidon tieteen hän tulee kyllä lakkauttaneeksi myös tutkimusinsinöörien ky- vyn erottaa itse oikea tieto väärästä.Se johtaa yliopistojen asiakkaat,niin opiskelijat kuin firmat- kin täydelliseen avuttomaan riippuvuuteen jostakin enemmän tai vähemmän satunnaisesta ulkomaisesta "auktoriteettitahosta", ihan yhtä hyvin tiedemafiakeskuksesta kuin oikeastakin osaajatahosta. Tämäkin katastrofaalinen kehitys onkin ollut havaittavissa.

TTY&Co: " Olemme siirtymässä palkkayhteiskunnasta yrittäjyysyhteiskunnaksi. Yhä useampi yliopistosta valmistunut päätyy uransa jossakin vaiheessa yrittäjäksi. Kaikenlaisten alojen koulutuksessa tulisi antaa perusvalmiudet yrityksen pyörittämiseen. "

Tiedeyliopistojen perustutkintoja ei tule rasittaa pakollisella yrittäjäkoulutuksella. Sitä on yhteis- kunnassa tarjolla joka paikassa muualla vaikka kuinka paljon. Ja lisäksi on pilvin pimein palve- luksiaan innokkaasti maksukykyisille tarjoavia yrityshallintokonsultteja sekä asiakkaitaan neu- vovia yritystarhoja, -puistoja,-halleja,-maneeseja jne.Tämä yrittäjäkoulutus on sitä paitsi lähinnä syötti, jotta teollisuustutkijan ura kuulostaisi houkuttelevalta, vaikka teollisuuden tutkijat ja tuote- kehittäjät tekevät tunnetusti ”orjakontrahteja”, jossa sitoutuvat olemaan käyttämättä missään muualla tässä työssä itse tuottamaansakaan tietoa. Vapaaehtoista yrittäjäkoulutusta tietysti voi olla, mutta sillä ei saa korvata tieteellisiä perusasioita.Ja monilla erityistieteenaloilla kuten kaup- patieteissä ja teollisuustaloudessa yritysjohtajakoulutus on entuudestaan tärkeässä asemassa.

TTY&Co: "Euroopan unionissa valmistellaan esitystä Euroopan uudeksi teknologiainstituutiksi. Pekkarinen pitää ajatusta kannatettavana: Tarvitsemme useisiin yliopistoihin, tutkimusinstituu- tioihin ja bisnekseen verkottuvan EIT:n. Soveltavalla tutkimuksella ja kehitystyöllä pitää olla siinä keskeinen sija. "

Mitenkähän tämä EIT suhtautuu "European Research Council":in,joka on Suomen "Akatemian" suden mallin mukaan pystyyn ajettu erityisen "eurotieteen" rahoitusorganisaatio... Eli ei tieteelli- nen vaan rahoituslaitos, joka ei ole tieteellisessä vastuussa kenellekään, mutta joka rahoitus- päätöksillään kuitenkin ohjaa valtio(ide)n tiedepolitiikkaa. Tuo kansallisten ja kansainvälisten ”tiedejärjestöjen”, joissa pyörivät kaikissa samat naamat: niiniluodot,raiviot, makarowit,enqvis- tit, kasvaa kuin kuplatalousyrittäjän yritysrypäs tai taistolaisteinitoimitsijan etujärjestöviidakko... On Tieteellisten seurain valtuuskuntaa, ”Kansainvälistä tiedyliopistojen liittoa” (johon kuuluu ni- menomaan niitä ”innovaatioyliopistoja”),Euroopan Tutkimussäätiötä, Euroopan Teknologiainsti-tuuttia, Skepsistä, Höpsistä... Kunnolliset tulokset vaan loistavat poissaolollaan: tiedettä ollaan tekevinään, mutta ”pierupeilineuroonia” pukkaa...

Nykyinen Suomen akatemia on lakkautettava, ja se on korvattava esimerkiksi Venäjän/NL:n tai Ruotsin mallin mukaisella aidolla Tiedeakatemialla, joka on tieteellisin perustein ja tieteellisellä virkavastuulla toimiva tieteellinen, toiminnassaan kaikin puolin julkinen tiede-elin. 4.

1. https://encyclopedia2.thefreedictionary.com/science

2. http://fi.wikipedia.org/wiki/Innovaatio

3. http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256327-suome...

4. https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2012/10/kukaan...

5. https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/08/mista-... "

6. https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/europu...

7. https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/06/v-2013...

PS:OLISI KUITENKIN "PIKALÄÄKE": NYKYISEN "SUOMEN AKATEMIAN", vilpillisen ja sa-lakähmäisen tutkimusrahoituslaitoksen LAKKAUTTAMINEN JA OIKEAN TIEDEAKATEMIAN PERUSTAMINEN, PUHTAALTA PÖYDÄLTÄ LUONNOLLISESTI TIEDON TUOTTAMISES- TA JA TUNNISTAMISESTA VIRKAVASTUULLISEKSI OIKEAKSI TIEDEORGANISAATIOK- SI, JONKA KAIKKI TOIMINTA OLISI JULKISTA JA TIETEELLISESTI PERUSTELTUA JA KRTISOITAVAA, JA JOLLA OLISI VIIMEKÄTINEN VIRKAVASTUU (JA VALTION KORVAUSVASTUU) VALTION TIETEELLISEN TIEDON OMINAISUUDESSA KÄYTTÄMÄN TIEDON LUOTETTAVUUDESTA, ESIMERKIKSI KIINAN TIEDEAKATEMINA TAPAAN.

Silloin tietedyliopistoillakin voisi olla pitkä liekanaru koheltaa (aina välillä) vähän kaikenlaista. Mutta esimerkiksi YLE:n väärinpäin pelaava liekanaru lykätä pelkää haistapaskaa katkaistaisiin laakista...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se ei ollut Hyssälä eikä Pekkarinen, vaan se jäätävä puhe on tässä. Satoja kommentteja, puhelinsoittoja jne. Tästä Suomi puhuu.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180609220100...

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Eräässä blogissa siitä jo mainittiinkin, tosin eri sanoin, mutta "dynamiitilta" vietiin tehoa ja paljon koska 10- minuutin puheelle annettiin aikaa vain 3- min. Esitystapa kärsi siitä todella, katsoin ja kuulin itse. Kaikki tuo peli on luettavissa niin että tyhmempikin sen ymmärtää. Valta on turmellut jo osan Keskustan toimintaa, demokratiaa (tasa-arvo).

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Jos on niin ettei edes oma piiri kannata ehdokasta, niin silloin on tuo dynamiitti valmiiksi märkää. Sitä ei kuivaksi saa edes tunnin mittaisilla puheilla.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #14

Näistä asioista (kuka kannattaa ja ketä) tiedän olemattoman vähän. Puhetta on kuitenkin pidetty hyvänä ja minä olisin toivonut että temmoltaan se olisi ollut vähän matalampi. "Oktaaneja" siinä oli kuitenkin lähes sata, että ainakin siinä suhteessa onnistunut. Sipilä tarvitsee tänään haastajan / haastajia ja se puoli on nyt kunnossa. Kuitenkin Levonen sai mediajulkisuutta olemattoman vähän ennen tätä pelinavausta. Sanon vielä että haastaja on minulle täysin uusi poliittinen kasvo, mutta tervetullut kyllä. Aika näyttää mitä tuleman pitää...

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #15

Jos tosissaan haluaa haastaa, niin silloin pitää kiertää kepun piirijärjestöisä tekemässä itseään tutuksi. Haastajat ovat aina hyväksi.

Risto Koivula

Suomi tarvitsee aidon Tiedeakatemian ja Perustuslakituomioistuimen. Nämä kytkeytyvät toisiinsa, toinen ilman toista on vajaavaltainen. Suomen on erottava "EIT-tuomioistuimesta" ja sen asettajajärjestöstä, Halosen koomasta herättämästä järjettömästä Euroopan N(orsunraaton)euvostosta. Se on ruvennut riehumaankin, ja ainakin Venäjä on kokonaan pakannut pillit pussiin sen toiminnasta. Myös esimerkiksi Englanti on harkinnut sieltä lähtöä, ja mm. Hollanti on viitannut sen päätöksille kintaalla. Se EI tulkitse YK:n Yleismaailmallista ihmisoikeuksien julistusta vaan osallistukjamaiden allekirjoittamaa "ihmisoikeussopimusta". EU on perustanut omn Ihmisoikeustuomioistuimen, joka on EIT:n "kilpailija".

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/eur...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2012/10/euroop...

Kotiinsa Sipilä voi mun puolestani ottaa asumaan vaikka Pirun,jos tykkää...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Keskustassa on nyt akkavalta.."

Sukupuoli on sosiaalinen konstruktio, joten väitän, että Väyrysen puheenjohtajuuden jälkeen Keskusta on ollut täysin akkojen johtama puolue.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Lämmin kesä ei paljon auta, jos kyyti on muuten kylmää niin politiikassa kuin taloudessa. Nopeaan muutokseen vanhojen konkareitten avulla, siihen yhä harvempi uskoo. Saavutetuista asemista ei tässä "sodassa" helpolla luovuta. Rintamalinjat pidetään eikä ehkä kaveriakaan oman edun vuoksi helposti jätetä, mutta kun pitäisi vielä uskoa mikä osa sanoista on totta ja mikä utopiaa. Se ei juuri tänään kentällä olekaan niin helppoa, haavekuvat kun usein kaatuvat ikävästi rymisten. Kas kun sotilaalla ei ole koskaan ollut juuri muuta menetettävää kuin henkensä. Näin se menee politiikankin saralla, johtajat ajavat niillä luxus autoillaan ja tavallinen tallaaja on vain pelinappula pelkonsa kanssa. Onko huomenna huominen elämisen arvoista vaiko ainoastaan kivuliasta taivalta. Sipilä hyökkäsi puheessaan niin Kokoomusta kuin SDP:tä kohti, ei juuri käden ojennusta. Saa sitten nähdä mitä siitä seuraa...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Siitä seuraa pitkä oppositiotaival Kepulle....

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Lampaitako kepu maakunta sillä sotessa menettävät ja maakuntahallinnossa myös jos toteutuvat.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Lampaita, tyhmiä, kykenemättömiä itsenäiseen ajatteluun. Antavat miljonäärin klikkeineen viedä helpommin kuin lammaslaumaa. Vastuuttomat pikkupoliitikot!

Risto Koivula

Vain yksi ainoa, todella kunniotettava siis, kansanedustaja on tehnyt koko Eduskunnan historian aikana eduskuntakyselyn haistapaskantieteestä!

Tätä epäluottamuslause esitystä kannattivat oma ryhmä Persut ja silloinen Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä erotettu kahden edustajan Vasenryhmä.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn...

" Risto Koivula
18.09.2013 07:58:35
373332

Kansanedustaja Pentti Oinonen esittää hallitukselle epäluottamuslausetta Himasen "tieteestä"

Kaikki tuki aiheelliselle esitykselle. Joku sentään uskaltaa!

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000002674884.html

" Oinonen esitti viimein epäluottamusta pääministerille "

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen esitti myöhään tiistaina eduskunnan täysistunnossa epäluottamusta pääministeri Jyrki Kataiselle (kok), ja esitystä kannatettiin. Äänestys epäluottamuksesta on torstaina.

Oinonen yritti esitystä jo perjantaina, mutta istuntoaika ei riittänyt.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka totesi runsas viikko sitten, että filosofi Pekka Himaselta tilattu tulevaisuustutkimus olisi ollut perusteltua kilpailuttaa, jotta hyvä hallintotapa olisi toteutunut. Perustuslakivaliokunta ei havainnut Kataisen virkatoimissa lainvastaisuuksia.

Oinosen mielestä kyse on "koplauksesta" ja vallan väärinkäytöstä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei lähtenyt epäluottamuslauseen taakse, mutta edustajat saivat vapaat kädet äänestää haluamallaan tavalla.

Oinonen vetosi voimakkaasti puoluetovereihinsa.

"Jo Smp:n ajoilta olemme tuominneet rötösherrat, seteliselkärankaiset, vallan väärinkäyttäjät ja taistelleet hyvän hallintotavan puolesta", Oinonen sanoi. "

Käyttäjän Olli-PekkaSalminen kuva
Olli-Pekka Salminen

Erinomainen Puheenvuoro ja analyysi. Ei lisättävää :)

Käyttäjän TimoHuhtaluoma kuva
Timo Huhtaluoma

Kyllä on erikoisia kirjoittajia. Tulevat pettymään kun heidän toiveensa ei toteudu. Alta varpaiden ( napa ei riitä) herjataan. Ja alentavasti. Minkähänlaista on arkikielen käyttö ?

Toimituksen poiminnat